EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2020

Na mednarodni kemijski olimpijadi slovenski ekipi tri bronaste medalje

Ljubljana, 06. avgusta (STA) - Na 52. mednarodni kemijski olimpijadi, ki je trajala od 23. do 30. julija, so slovenski gimnazijci iz Črnomlja, Ljubljane in Škofje Loke dosegli tri bronaste medalje. Olimpijade, katere organizator je bila Turčija in je potekala na daljavo, se je udeležilo 60 držav, je danes sporočil mentor slovenske ekipe Andrej Godec.

Vsaka država ima lahko dijaško ekipo, v kateri so največ štirje tekmovalci. Letos so Slovenijo zastopali Urša Konda s Srednje šole Črnomelj, Patrik Žnidaršič z Gimnazije Vič, Adam Modic z Gimnazije Bežigrad in Blaž Frelih z Gimnazije Škofja Loka. Mentorja ekipe sta bila Berta Košmrlj in Andrej Godec z ljubljanske fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Naloge so bile letos samo teoretične. Mentorji najprej usklajujejo in prevajajo naloge v svoj jezik. Letos je bilo devet nalog, ki so pokrivale vsa področja kemije. Samo tekmovanje je trajalo pet ur in je potekalo 25. julija na ljubljanski fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Slovenska ekipa je bila po navedbah mentorja odlična. Urša Konda je dosegla 65,2 odstotka, Adam Modic 54,5 odstotka in Patrik Žnidaršič 54,3 odstotka, vsi so dobili bronaste medalje.

Priprave so potekale na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Projekt sicer poteka v sodelovanju z zvezo za tehnično kulturo, je še dodal Godec.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar