EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.8.2020

V enoto Center celjskega vrtca Tončke Čečeve sta se iz karantene vrnila le dva otroka

Celje, 04. avgusta (STA) - V enoto Center celjskega vrtca Tončke Čečeve sta se danes od 23 otrok, ki so bili zaradi novega koronavirusa v karanteni od 22. julija, vrnila le dva otroka. Vse tri strokovne delavke iz karantene pa so šle na dopust, je za STA danes povedala ravnateljica vrtca Irena Hren, ki pričakuje, da bo do konca tedna v vrtec le prišlo večje število otrok.

Po mnenju Hrenove se je v vrtec vrnilo tako majhno število otrok, ker so njihovi starši na letnem dopustu. Enoto Center, ki so jo 27. julija zaprli zaradi okužb z novim koronavirusom, so sicer v ponedeljek znova odprli. Takrat se je vanjo vrnilo tudi 11 otrok, ki niso bili v neposrednem stiku z okuženimi strokovnimi delavkami, njihove starše pa so prosili, da jih obdržijo doma do ponovnega odprtja enote.

Po napovedih Hrenove se bo prihodnji teden v vrtec vrnila tudi druga skupina iz karantene z 21 otroki in eno okuženo strokovno delavko.

V enoti Center so med poletjem zagotavljali vzgojno-izobraževalno delo tudi za otroke iz enote Aljažev hrib. Ti otroci so se nahajali v ločenih prostorih in niso prihajali v stik z otroki ter zaposlenimi iz enote Center, zato so jih premestili v enoto Aljažev hrib in so lahko še naprej obiskovali vrtec.

Medtem pa v vrtcu Rogaška Slatina novih okužb nimajo, kar pomeni, da imajo v karanteni od prejšnjega tedna 41 otrok in šest strokovnih delavcev.

V četrtek pa se bo karantena iztekla županu Rogatca Martinu Mikoliču, ki je bil v stiku z okuženo osebo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar