EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.7.2020

V celjskem vrtcu Tončke Čečeve še ena okužba z novim koronavirusom

Celje, 27. julija (STA) - V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so potrdili še eno okužbo z novim koronavirusom pri strokovni delavki. Zato je bila karantena odrejena okuženi in še 21 otrokom, ki so bili v stiku z njo. Že prejšnji teden pa je bila karantena odrejena za tri strokovne delavke in 23 otrok. Enoto Center pa so zaprli za en teden.

Kot je danes za STA povedala ravnateljica vrtca Irena Hren, je enoto obiskovalo še 13 otrok, ki niso bili v neposrednem stiku z okuženimi delavkami, njihove starše pa so prosili, da jih obdržijo doma do ponovnega odprtja enote Center.

Po posvetovanju z epidemiologom so se namreč v vrtcu odločili, da za en teden zaprejo enoto Center. Presodili so, da je v obstoječih razmerah to najboljša rešitev za preprečitev nadaljnjega širjenja okužbe. "V tem času bomo izvedli temeljito razkuževanje vse prostorov. Po ponovnem odprtju enote bodo v oddelku delale strokovne delavke, ki se vračajo z dopusta in niso bile v nikakršnem stiku z delavkami, pri katerih je bila potrjena okužba," je pojasnila Hrenova.

V enoti Center so med poletjem zagotavljali vzgojno-izobraževalno delo tudi za otroke iz enote Aljažev hrib. Ti otroci so se nahajali v ločenih prostorih in niso prihajali v stik z otroki ter zaposlenimi iz enote Center, zato jih bodo premestili v enoto Aljažev hrib in bodo lahko še naprej obiskovali vrtec.

Hrenova je tudi napovedala, da bo s starši otrok iz karantene kontakt vzpostavil epidemiolog, ki jim bo podal vsa potrebna navodila za nadaljnje ravnanje. Starše pa prosi, da dosledno upoštevajo navodila epidemiologa.

Medtem pa v celjski bolnišnici, kjer so minuli teden okužbo z novim koronavirusom zabeležili pri enemu zdravstvenemu delavcu, ni novih okužb, je danes za STA povedala tiskovna predstavnica bolnišnice Danijela Gorišek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar