EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.5.2020

Nekatere jezikovne šole bodo tudi po epidemiji imele pouk na daljavo

Ljubljana, 19. maja (STA) - Jezikovne šole so se v času epidemije covida-19 dobro znašle in izkoristile prednosti sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij, ki omogočajo pouk na daljavo. Tako bodo nekatere zaradi dobrih izkušenj celo nadaljevale takšen način dela.

"Prvi dan ni bilo veliko težav, protokol smo imeli pripravljen in na voljo dodatne maske in razkužila," je za STA navedel direktor javnega zavoda Cene Štupar Bojan Hajdinjak. V zavodu namreč nudijo tudi učenje tujih jezikov.

Ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje so po njegovih besedah razumljivi, le obvezna uporaba mask je za učitelje med poukom moteča, je izpostavil. Meni tudi, da je nakup mask tako kot tudi razkužil "velik dodaten strošek za zavod".

Tudi jezikovna šola Berlitz v tem tednu znova nudi možnost za učenje tujega jezika v njihovih prostorih. Vendar pa se je večina slušateljev odločila, da bo ostala pri učenju tujega jezika na daljavo, kot so ga spoznali v času epidemije, so za STA povedali v Berlitzu. Učenje preko aplikacije zoom se je po njihovih izkušnjah namreč izkazalo kot zelo učinkovito.

Za tiste posameznike, ki bodo prihajali na ure tujega jezika v prostore šole, pa so poskrbeli, da bo pouk potekal v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Namestili so razkužilna sredstva, dve učilnici, ki sta zaenkrat na razpolago, so razkužili, v njih pa sta samo po dva stola, tako da spoštujejo priporočila glede socialne razdalje.

Po celotni šoli so razobesili plakate o zaščitnem ravnanju. Zaščitne maske nosijo tudi na recepciji, tečajniki pa imajo maske, dokler ne pridejo v učilnico.

Med epidemijo so tako učitelji kot tečajniki uporabljali le gradivo v digitalni obliki, za posameznike, ki bodo zdaj fizično prihajali k pouku, pa bodo upoštevali navodila nacionalnega inštituta. Ta odsvetuje, da bi si udeleženci izobraževanj izmenjevali učne pripomočke, gradiva in potrebščine. Vsak udeleženec naj bi imel svoja tiskana gradiva, ki jih prinese s seboj in odnese po končani uri.

V skladu s priporočili naj bi bila tiskana gradiva, ki jih uporablja več ljudi, pred vnovično uporabo shranjena do tri dni. Pred stikom z gradivi pa si morajo uporabniki umiti ali razkužiti roke.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar