EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.5.2020

Izteka se rok prijave za vpis v srednje šole in dijaške domove

Ljubljana, 11. maja (STA) - Samo še danes lahko devetošolci oddajo prijave za vpis v srednje šole in dijaške domove za naslednje šolsko leto. Vpis bo potekal od 30. junija do 6. julija. Srednje šole bodo preizkuse nadarjenosti izvajale v prvem tednu junija, nekatere tudi na daljavo že v maju.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je zaradi epidemije novega koronavirusa 20. aprila sprejelo nov rokovnik, v katerem je prvotni rok za prijavo za vpis v srednješolske programe z 2. aprila podaljšalo do 11. maja.

Prijavijo se lahko vsi devetošolci, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oz. bivati v dijaškem domu, tudi šolajoči na domu, in tudi tisti, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah z izobraževalnimi programi, za katere je kot posebni pogoj vpisa treba opraviti tudi ta preizkus.

Vsak lahko odda samo eno prijavnico za vpis, razen tistih, ki se želijo vzporedno izobraževati na programih umetniške gimnazije, za katere so razpisana mesta za vzporedno izobraževanje. Ti oddajo prijavnico za vsak izobraževalni program posebej. Prijavnico najdejo na spletni strani e-uprave, ki jo morajo natisniti, izpolniti, podpisati in poslati na izbrano srednjo šolo oz. dijaški dom. Prijavnico lahko pošljejo priporočeno po pošti (brez povratnice), ali pa skenirano na elektronski naslov izbrane šole oz. doma.

Po novem rokovniku bodo srednje šole izvajale preizkuse nadarjenosti od 1. do 6. junija. Če kandidat preizkusa ne bo opravil, bo še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis prenese na drugo izbrano šolo.

Tiste, ki se bodo prijavili v programe oziroma dijaški dom s predvideno omejitvijo vpisa, bodo o tem obvestili 26. junija popoldan (za srednje šole) oziroma 30. junija (za dijaške domove), ko bodo na spletnih straneh ministrstva objavili seznam srednjih šol oziroma dijaških domov z omejitvijo vpisa.

Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednjih šolah bodo na spletni strani objavili predvidoma 6. julija popoldan.

Vse aktivnosti prijavno vpisnega postopka, ki se bodo morale izvesti neposredno na srednji šoli ali v dijaškem domu (izvedba preizkusov nadarjenosti in vpis v srednje šole oziroma dijaške domove), bodo, če bo treba, izvedli ob zagotavljanju ustreznih zdravstvenih ukrepov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar