EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2020

Na ljubljanski univerzi od ponedeljka možnost znanstvenoraziskovalnega dela, študijski proces še na daljavo

Ljubljana, 08. maja (STA) - Na ljubljanski univerzi bo študijski proces tudi od ponedeljka še vedno potekal na daljavo, pedagoške aktivnosti pa bi lahko delno sprostili 18. maja, če bodo razmere to dopuščale in bo takšna odločitev vlade. Ob strogem upoštevanju protokolov za zagotavljanje varnosti pred okužbo pa se bo od ponedeljka lahko izvajalo znanstveno-raziskovalno delo.

Rektor ljubljanske univerze Igor Papič je namreč glede na aktualne razmere v zvezi z epidemijo covida-19 sprejel sklep, da se delo na univerzi od 11. maja v največjem možnem obsegu še vedno izvede na daljavo. Znanstveno-raziskovalno delo zaposlenih pa se bo lahko na fakultetah izvajalo le ob strogem upoštevanju protokolov za zagotavljanje varnosti pred okužbo.

Tako bo delo zaposlenih v učnih ustanovah lahko potekalo samo ob primerni zagotovitvi razdalje, najmanj 1,5 metra, doslednega umivanja oz. razkuževanja rok in ustrezni zaščitni opremi, prilagojeno glede na vrsto dejavnosti, kot je zaščitna maska in podobno. Ustrezno bodo morali tudi prezračevati prostore in zagotoviti možnost dela v izmenah in predvsem upoštevati število oseb, ki so lahko hkrati v prostoru.

Sicer vse pedagoške aktivnosti na univerzi še vedno potekajo na daljavo. Kot predvidevajo, jih bodo lahko ob strogem upoštevanju varnostnih ukrepov delno sprostili 18. maja, če bodo razmere dopuščale in bo takšna odločitev vlade.

Na Univerzi v Novi Gorici pedagoški proces še vedno poteka kot študij na daljavo. Pri tem pedagoški proces ni okrnjen, so pa laboratorijske vaje in praktično usposabljanje zamaknili na čas po razrahljanju ukrepov zaradi epidemije. Kot so za STA pojasnili na univerzi, sicer pripravljajo celovit načrt izhoda iz krize, pri čemer upajo, da bodo prve rahljalne ukrepe lahko uvedli z 18. majem.

Na pojasnila mariborske in primorske univerze STA še čaka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar