EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.5.2020

Virtualni 30. nacionalni otroški parlament na temo Moja poklicna prihodnost

Ljubljana, 05. maja (STA) - Razprava 30. nacionalnega otroškega parlamenta, ki jo pripravlja Zveza prijateljev mladine Slovenije je letos med 9. aprilom in 3. majem uspešno potekala preko platforme opin.me. Mladi so v razpravi med drugim izpostavili, da si želijo, da bi v šolah bolj spodbujali njihovo ustvarjalnost, izvirnost, kreativnost ter praktičnost.

O letošnji temi Moja poklicna prihodnost, so se otroci od začetka šolskega leta pogovarjali že v osnovnih šolah. Razprave zaradi epidemije niso mogli nadaljevati na regijski ravni, zato so mladi svoja mnenja izrazili preko spleta.

Sodelovali so v razpravi na podteme Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet - pozitivno, negativno, zanimivo.

V zvezi so glavna mnenja in razmišljanja strnili in v sporočilu za javnost med drugim zapisali, da si mladi želijo poklica, v katerem bodo uživali in ga radi opravljali, hkrati pa bodo zanj dostojno plačani. Mladi si želijo, da bi v šolah bolj spodbujali njihovo ustvarjalnost, izvirnost, kreativnost ter praktičnost. Zavedajo se, da se bodo poklici prihodnosti spreminjali in bodo morali biti pripravljeni na vseživljenjsko učenje. Veliko pozitivnega vidijo tudi v delu v tujini.

Organizatorji si še vedno želijo izvedbe 30. nacionalnega otroškega parlamenta v državnem zboru s fizično prisotnostjo, a ga zaradi negotovosti in vpliva različnih dejavnikov še ne morejo natančno predvideti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar