EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.5.2020

V okviru DIGI šole zbrali več kot 5000 računalniških naprav za šolarje

Ljubljana, 04. maja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport so ob uvedbi pouka na daljavo vzpostavili projekt DIGI šola, s katerim želijo vsem šolarjem zagotoviti enake možnosti izobraževanja. S pomočjo donatorjev in šol po vsej državi so do zdaj zbrali več kot 5000 računalniških naprav in 950 modemov, so sporočili.

Med cilje projekta DIGI šola sodi tudi dolgoročno zmanjšanje razkoraka med tistimi šolarji, ki imajo dostop do interneta in ustrezno opremo, ter tistimi, ki je nimajo, so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje.

Ministrstvo je v ta namen s pomočjo donatorjev, tako večjih družb kot manjših zasebnih podjetij, društev ter posameznikov, zbralo več kot 1300 računalniških naprav in 950 modemov. Z več kot 4000 računalniki pa so na pomoč priskočile tudi šole po vsej državi, so zapisali.

Podatke o šolarjih, ki potrebujejo opremo, šole sporočajo območnim enotam Zavoda RS za šolstvo. Ta tudi še vedno sprejema donirano opremo in finančna sredstva za nakup računalniške opreme. Poleg tega so se v projekt dejavno vključili podjetja, društva in posamezniki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar