EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.2.2020

Na Cerju pogozdujejo dijaki in študentje

Miren, 29. februarja (STA) - Po zimskem premoru se na Cerju nad Mirnom, ki ga je avgusta lani opustošil požar, nadaljuje projekt pogozdovanja. V tem tednu gostijo Višjo strokovno gozdarsko šolo in Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo iz Postojne ter Gozdarsko fakulteto iz Ljubljane. Več kot 30 dijakov, študentje in profesorji nameravajo posaditi najmanj 2000 sadik.

Lanski požar je uničil skoraj sto hektarjev gozdnih površin. Zavod za turizem Miren-Kostanjevica v ta namen izvaja akcijo Drevo za Cerje, v sklopu katere zbira sadike dreves in sredstva za obnovo.

V eni večjih vseslovenskih akcij in več manjših so doslej posadili 220 avtohtonih dreves v Drevored hvaležnosti in 6000 sadik črnega bora v njegovo zaledje. Kako so posajena drevesa preživela prvo zimo, se bo pokazalo v pomladnih mesecih. Med posajenimi drevesi so bile sadike hrasta, javorja, skorša, breka, koprivovca ter črnega bora, so sporočili iz Zavoda za turizem Miren-Kostanjevica.

Sicer pa akcija zbiranja sredstev za obnovo pogorelega območja na Cerju še vedno poteka. K hitrejši obnovi gozdnatega območja lahko z nakupom sadike drevesa prispevajo vsi, ki želijo. Prostovoljci bodo dobrodošli tudi na drugi vseslovenski akciji sajenja dreves na Cerju, ki bo na mednarodni dan gozdov, 21. marca.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar