EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.2.2020

Nekatere izobraževalne ustanove s preventivnimi ukrepi zaradi koronavirusa

Ljubljana, 25. februarja (STA) - Zaradi novega koronavirusa v Sloveniji v tem trenutku ni razloga za preplah, je pa treba biti izredno previden, so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zapisali v usmeritvah izobraževalnim ustanovam. Presojo o potrebnih ukrepih prepuščajo vodilnim v ustanovah. Nekatere šole in univerze so se odločile za različne ukrepe.

Tako je Gimnazija Bežigrad zaradi preventivnih ukrepov pri preprečevanju okužbe z novim koronavirusom do nadaljnjega odpovedala za danes napovedano srečanje staršev drugih letnikov. Na ljubljanski Gimnaziji Poljane so odpovedali za marec načrtovane mednarodne izmenjave z Italijo ter aprilske strokovne ekskurzije v Rim in zamejstvo.

Univerza v Ljubljani je danes vse študente in sodelavce, ki so se zadnjih 10 dni mudili v italijanskih krajih, ki so trenutno v karanteni zaradi koronavirusa, pozvali, naj prihodnja dva tedna ostanejo doma.

Na ministrstvu za izobraževanje so sicer usmeritvah, ki so jih objavili v ponedeljek, vodilne v vzgojno-izobraževalnih, visokošolskih in raziskovalnih zavodov pozvali k pripravi k načrtov za neprekinjeno delovanje in izvajanje vzgojno-izobraževalnih, študijskih in raziskovalnih dejavnosti. Vzpostavijo naj sistem za komuniciranje z zaposlenimi in šolajočimi.

Pozvali so jih še, naj po lastni presoji konkretnih primerov ocenijo stopnjo tveganja in v primeru nenujnih dejavnosti prilagodijo svoje aktivnosti ter naj vse vključene v vzgojno-izobraževalne procese in zaposlene seznanijo s trenutno veljavnimi preventivnimi ukrepi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar