EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2020

Na ministrstvu za izobraževanje pripravljajo nov načrt razvoja raziskovalnih infrastruktur

Ljubljana, 19. februarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje pripravlja nov načrt razvoja raziskovalnih infrastruktur za obdobje 2021-2030. V pripravi na novo strateško obdobje pozivajo koordinatorje obstoječih ter nosilce potencialnih novih mednarodnih projektov, da posredujejo poročila o napredku oz. interes za vključitev novih projektov. Rok za predložitev je 31. marec.

S tem letom se izteče veljavnost načrta razvoja raziskovalne infrastrukture (NRRI) 2011-2020 in njegove revizije 2016 kot izvedbenega dokumenta resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2011-2020, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V pripravi na novo strateško obdobje na ministrstvu pozivajo koordinatorje oziroma nosilne ustanove mednarodnih raziskovalnih infrastrukturnih projektov iz revizije NRRI 2016, tako tistih v pripravi na članstvo kot tudi že implementiranih mednarodnih projektov (t. i. landmarke), da jim posredujejo poročilo o napredku projekta.

Njihov odziv bo ključen za posodobitev statusa prioritetnih mednarodnih raziskovalnih infrastrukturnih projektov, nadaljnjo vključitev v NRRI 2021-2030 in njihovo vzdržno financiranje v prihodnjem strateškem obdobju.

Hkrati pozivajo nosilce potencialnih novih projektov, da izrazijo zanimanje za nove projekte za vključitev na revidiran seznam prioritetnih projektov v načrtu razvoja 2021-2030.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar