EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2020

Mladi tudi danes po informacije o izobraževanju

Ljubljana/Maribor/Koper/Nova Gorica, 15. februarja (STA) - Mladi imajo še danes možnost nabiranja informacij glede nadaljnjega šolanja. Za lažjo odločitev so na fakultetah in v srednjih šolah pripravili predstavitve programov, ki bodo ob deveti oziroma deseti uri. V prihodnjem študijskem in šolskem letu je za bruce na fakultetah na voljo 18.636 mest, za študente višjih šol 11.664, za dijake pa 23.782 mest.

Fakultete, višje in srednje šole so bodočim študentom in dijakom vrata odprle že v petek. Ti se lahko na informativnem dnevu podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, s samim poklicem oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja.

Pri tem jim tako kot vsako leto z informacijami pomagajo starejši kolegi iz študentskih organizacij, osnovnošolcem pa člani dijaških skupnosti. Nabor informacij lahko najdejo tudi na spletnih straneh šol oziroma portalov, kot sta dijaki.info in dijaski.net.

Za bodoče ljubljanske študente je tako ljubljanska študentska organizacija (ŠOU v Ljubljani) pripravila brošuro z vsemi opisanimi fakultetami in akademijami, voznimi redi vlakov in avtobusov ter zemljevidom mestnih avtobusov. V njej so tudi zbrane informacije o ljubljanski družini ŠOU in njenih storitvah.

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se lahko po pomoč obrnejo na tamkajšnjo študentsko organizacijo, katere člani bodo na voljo pred fakultetami. Informatorji v prepoznavni modri barvi ter s sloganom Mene vprašaj bodo delili letake dobrodošlice s pomembnimi datumi in bodoče študente usmerjali do želenih fakultet. Ključne informacije so še na spletni strani ŠOU v Mariboru v Bruc priročniku.

Na primorski univerzi so tudi danes člani primorske študentske organizacije skupaj s predstavniki študentskih svetov fakultet mladim na voljo z različnimi uporabnimi informacijami.

Tudi danes bodo okrepili redne potniške vlake, ki pripeljejo v izobraževalna središča. Vozil bo tudi poseben vlak med Litijo in Ljubljano. Dijakom, ki prihajajo iz oddaljenih krajev, primorska univerza organizira brezplačen avtobusni prevoz na Primorsko.

V okviru informativnih dni bodo tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar