EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2020

Brežiški mladinski inkubator bo skušal okrepiti zaposlovanje mladih

Brežice, 15. februarja (STA) - V Mladinskem centru Brežice je v začetku meseca stekel projekt MI - mladinski inkubator, ki naj bi mladim v Brežicah in Posavju olajšal pot do zaposlitve in jim omogočil pridobivanje znanja ter veščin za aktivno državljanstvo. Z nekaj manj kot 180.000 evrov sta projekt podprla tudi država in Evropski socialni sklad.

V brežiškem mladinskem centru, ki deluje v okrilju občinskega Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino, so med cilji projekta navedli vključitev vsaj 39 mladih v vsaj v 90-urno usposabljanje. Projekt nameravajo končati septembra 2022.

Pripravili bodo tudi analizo kariernih odločitev za mlade, strategijo in predlog tovrstnih regijskih ukrepov, opravili potrebna usposabljanja in vzpostavili program usposabljanj mladinskega inkubatorja, ki bo odgovor na potrebe mladih in regijskega trga dela.

Nadaljevali bodo že zastavljena usposabljanja v okviru lokalnega socialnega podjetja Mladinska zadruga UP, pri čemer gre za nadgradnjo predhodnega projekta Priložnosti in izzivi mladih v Posavju.

Povezali se bodo z drugimi deležniki v Posavju in za omenjeno ciljno skupino skušali ustvariti delovna mesta. V skupnem izidu naj bi 25 mladim, starim od 15 do 29 let, omogočili zaposlitev v mladinskem sektorju ali drugje.

Dodali so, da se bodo mladi na podlagi lastnih prizadevanj lažje vključevali v družbo, krepili svoje kompetence in prispevali k razvoju skupnosti. Projekt naj bi jih naučil odgovornosti, načrtovanja in odločanja, hkrati pa okrepil njihove državljanske in socialne veščine.

Vključitev mladih v družbo bo tudi popestrila "mladinskih prostor" in jim omogočila spoznavanje in sodelovanje z drugimi organizacijami, ki dejavno ali posredno sodelujejo pri izobraževanju in vključevanju mladih. Navedli so brežiško Fakulteto za turizem, zavod za zaposlovanje, občino, Društvo študentov Brežice in druge ustanove.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar