EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2020

Za študentske inovativne projekte dobrih 1,96 milijona evrov

Ljubljana, 13. februarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje in Evropski socialni sklad bosta v študijskem letu 2019/2020 sofinancirala 115 študentskih inovativnih projektov 19 visokošolskih zavodov iz vzhodne in zahodne regije v skupni vrednosti nekaj več kot 1,96 milijona evrov. Program vzpodbuja sodelovanje in povezovanje teh zavodov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem.

Kot so danes sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bodo študenti v interdisciplinarnih skupinah pod mentorstvom pedagoškega mentorja in strokovnega sodelavca seznanili s praktičnimi izzivi v lokalnem in regionalnem okolju. Študenti bodo s tem pridobili praktična znanja, veščine in izkušnje, ki jim bodo olajšali prehod na trg dela.

Sicer je na tretji javni razpis pod naslovom Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem - Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2020 prispelo 20 prijav za 162 projektov v skupni vrednosti nekaj manj kot 2,72 milijona evrov. Interes javnih in zasebnih visokošolskih zavodov iz vzhodne in zahodne kohezijske regije je tako občutno presegel razpoložljiva sredstva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar