EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.2.2020

Od jeseni v enem od graških vrtcev dvojezična skupina

Gradec, 11. februarja (STA) - V prestolnici avstrijske Štajerske, Gradcu, bo jeseni v enem od tamkajšnjih vrtcev zaživela dvojezična, slovensko-nemška skupina, v kateri bosta oba jezika enakovredna in ju bodo enako razvijali. Spletne prijave za prihodnje šolsko leto zbirajo do 6. marca.

Kot so danes sporočili iz Kulturnega društva Člen 7 za avstrijsko Štajersko, ki je krovna organizacija Slovencev na avstrijskem Štajerskem, bodo v vrtcu GiP v enoti Grabenstrasse dvojezično skupino vodili po načelu ena oseba en jezik, kar pomeni, da bo določeni vzgojiteljici/varuški ali vzgojitelju/varuhu dodeljen določen jezik. V obeh jezikih bodo tako vzgojiteljice ali vzgojitelji z otroki peli, se igrali, jih tolažili, jim brali in obdelovali določene pedagoške teme.

Starši s stalnim bivališčem na območju mestne občine Gradec lahko svoje otroke k dvojezični skupini prijavijo na naslovu http://www.graz.at/bildung.

Po popisu iz leta 2001 je na avstrijskem Štajerskem, vključno z Gradcem, slovenščino kot občevalni jezik navedlo okoli 2200 ljudi, vendar pri tem niso ločevali med pripadniki avtohtone slovenske manjšine in tistimi, ki so se priselili in govorijo slovensko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar