EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.2.2020

Kokl kriv tudi po ponovljenem sojenju

Koper, 04. februarja (STA) - Sebastjan Kokl je bil zaradi ponarejanja statuta Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), ki mu je omogočil, da je po preteku študentskega statusa vodil organizacijo kot direktor, obsojen že pred tremi leti. V ponedeljek je bil na ponovljenem sojenju spet spoznan za krivega.

Kokl je leta 2007 v času predsedovanja ŠOUP objavil spremenjen statuta študentske organizacije, čeprav zanj ni glasovalo dovolj poslancev. Nov statut mu je omogočil, da je po izteku študentskega statusa, organizacijo vodil kot direktor. Drugo kaznivo dejanje, ki so mu ga očitali, se je zgodilo leta 2012, ko so policisti preiskovali domnevno sporne posle ŠOUP. Izročil jim je kopijo neveljavnega statuta.

Pred tremi leti so ga na koprskem okrajnem sodišču obsodili za krivega, vendar Kokl razglasitve sodbe ni poslušal. Takratna Koklova odvetnica je na vrhovno sodišče vložila zahtevo za revizijo in z njo dosegla, da so vrhovni sodniki sodbo kaznivega dejanja leta 2012 razveljavili. Izročitev listine na poziv policije namreč ne more biti kaznivo dejanje, če policija že sumi, da je listina ponarejena.

V ponovnem sojenju so zato morali ugotoviti, ali je bil leta 2012, ko je Kokl policistom izročil statut ŠOUP, sum zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin že osredotočen nanj. Po ponovljenem sojenju je bil znoava spoznan za krivega, njegov zagovornik pa je že napovedal pritožbo, pišejo Primorske novice.

Koklu je sodnica za kaznivo dejanje določila tri mesece zapora. Kazen je pogojna, torej mu v zapor ne bo treba, če v treh letih preizkusne dobe ne bo ponovil kaznivega dejanja.

Sicer Kokla čaka še sojenje zaradi domnevne zlorabe položaja, ponarejanja listin in poneverbe pri vodenju ŠOUP med letoma 2007 in 2011.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar