EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2020

Upravni odbor agencije za raziskovalno dejavnost za direktorja predlaga Györkösa

Ljubljana, 31. januarja (STA) - Upravni odbor agencije za raziskovalno dejavnost je v četrtek kot najbolj strokovno usposobljenega kandidata za zasedbo delovnega mesta direktorja agencije izbral Jozsefa Györkösa, ki je agencijo vodil do 29. oktobra lani, zdaj pa je v. d. direktorja, so sporočili z agencije. Končna odločitev o imenovanju direktorja je v pristojnosti vlade.

Upravni odbor je sicer javni natečaj za mesto direktorja agencije za raziskovalno dejavnost objavil konec lanskega novembra. Kot je bilo navedeno v natečaju, bo delovno razmerje sklenjeno za čas trajanja mandata direktorja, kar je pet let. Naloga direktorja je, da zastopa in predstavlja agencijo, organizira, vodi delo in poslovanje agencije, skladno s predpisi pa opravlja tudi druge naloge.

Agencija opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge v zvezi z izvajanjem nacionalne raziskovalne in inovacijske strategije v okviru veljavnega proračunskega memoranduma in državnega proračuna, ter druge naloge pospeševanja raziskovalne dejavnosti. Namen njenega dela je zagotoviti strokovno in neodvisno odločanje o izbiri programov in projektov, ki se financirajo iz državnega proračuna in drugih virov financiranja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar