EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.1.2020

Za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev 120.000 evrov

Ljubljana, 27. januarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na spletni strani in v uradnem listu objavilo drugi del javnega razpisa študijskih pomoči za subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev v študijskem letu 2019/2020. Višina razpoložljivih sredstev je 120.000 evrov. Na razpis se je mogoče prijaviti do 14. februarja.

Predmet javnega razpisa je subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki izvajajo javno službo, in v javnih zavodih s prilagojenim programom za predšolske otroke s posebnimi potrebami oziroma, ki izvajajo vzgojno-izobraževalno delo v posebnem programu za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami kot javno službo.

Na razpis lahko kandidirajo strokovni delavci, ki so v študijskem letu 2019/2020 vpisani v razpisu navedene študijske programe oziroma program za izpopolnjevanje.

Do subvencioniranja šolnine so v skladu z določili razpisa upravičeni strokovni delavci, ki so na izobraževanje vpisani s soglasjem delodajalca in za namen financiranja šolnine študijskega programa niso prejeli sredstev s strani pravne osebe oziroma šolnina iz teh sredstev ni financirana v celoti.

Če je kandidat za namen financiranja šolnine študijskega programa prejel sredstva od pravne osebe, se v skladu z namenom razpisa subvencija šolnine zmanjša tako, da seštevek dodeljene subvencije in že prejetih sredstev od pravne osebe ne presega šolnine za študijski program.

Višina razpoložljivih sredstev, namenjena za subvencioniranje šolnine kandidatov, je 120.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar