EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.1.2020

Brezplačne vozovnice za registrirane športnike dijake in študente

Ljubljana, 23. januarja (STA) - Registrirani športniki s statusom dijaka in študenta bodo od 1. februarja upravičeni do brezplačne vozovnice za potovanja, ki so povezana s športom. Vsi omenjeni, ki sicer uporabljajo letne relacijske vozovnice za dnevno medkrajevno potovanje od doma do šole, bodo avtomatično prejeli t. i. vozovnico Slovenija.

Kot so danes sporočili z ministrstva za infrastrukturo, jim bo ta omogočala brezplačen prevoz na vseh registriranih linijah javnega medkrajevnega linijskega avtobusnega železniškega prevoza v notranjem cestnem in železniškem prometu. Vozovnica bo športnikom omogočala prevoz od doma do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti, povezanih s športom.

Vsi registrirani športniki z mesečnimi ali polletnimi vozovnicami za dnevna potovanja bodo dodatno pravico v obliki vozovnice Slovenija dobili ob nakupu vozovnice za naslednje obdobje, torej samo kupijo takšno vozovnico, kot so jo imeli doslej.

Registrirani športniki, ki doslej niso imeli subvencionirane vozovnice, morajo oddati vlogo in nato bodo z nakupom relacijske vozovnice prejeli tudi vozovnico Slovenija. Upravičenci bodo dodatno pravico lahko na prodajnih mestih urejali od 30. januarja, so še dodali na ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar