EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.1.2020

Gradnja novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec v polnem teku

Slovenj Gradec, 19. januarja (STA) - Če bo vse potekalo po načrtih, bo gradnja nove telovadnice in novih lesarskih delavnic Šolskega centra Slovenj Gradec zaključena do konca aprila letos, dijaki pa bi nove prostore lahko začeli uporabljati v jeseni. Medtem je v teku razpis za izbiro gradbinca tudi za drugo fazo naložbe, ki predvideva gradnjo stavbe šole.

Naložba je v celoti ocenjena na 11,6 milijona evrov, financira pa jo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Temeljni kamen zanjo so položili že maja 2018, gradnja pa se je začela v jeseni 2018.

Izbrani izvajalec del v okviru prve faze naložbe je Strabag, ki je stavbo, kjer bodo dobili prostore lesarske delavnice in telovadnica, že zgradil do podaljšane četrte faze. To pomeni, da je objekt pod streho z vgrajenim stavbnim pohištvom, izvedena je tudi že povezava med obstoječo stavbo na Koroški ulici 11 in novo stavbo, je za STA pojasnila direktorica Šolskega centra Slovenj Gradec Gabrijela Kotnik.

Dobavitelj opreme za lesarske delavnice je že izbran, to je podjetje Totus, poleg dobave nove opreme pa bodo v nove delavnice postavili tudi vso obstoječo opremo, ki je v funkciji. "Obstoječa in nova oprema bosta zagotovili odlične pogoje za učenje in poučevanje na sodobnih strojih," je ocenila Kotnikova. Nove stroje bodo začeli nameščati v prvih treh mesecih letos, ostalo opremo pa bodo iz obstoječih delavnic v nove prostore prestavili predvidoma čez počitnice.

Medtem pa dobavitelj športne opreme za telovadnico še ni bil izbran, razpis bo po napovedih Kotnikove objavljen letos. Ne glede na to v šolskem centru pričakujejo, da bi nove prostore lahko začeli uporabljati z naslednjim šolskim letom.

Medtem je v teku tudi že postopek izbire izvajalca del za drugo fazo naložbe, ki predvideva gradnjo stavbe šole. Gradnja naj se bi po načrtih začela letos in bi bila predvidoma zaključena v letu 2021.

Ko bodo z gradnjami zaključili, bo slovenjgraški šolski center v vseh novih objektih pridobil več kot 8400 kvadratnih metrov bruto novih površin. S tem bo šolski center, kjer se izobražuje okoli tisoč dijakov, uredil pereče prostorske težave. Pouk namreč zdaj izvaja na petih, deloma tudi najetih lokacijah po Slovenj Gradcu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar