EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.1.2020

Po novoletnih počitnicah spet v šolske klopi

Ljubljana, 06. januarja (STA) - Okoli 261.500 učencev in dijakov se danes po novoletnih praznikih znova vrača v šolske klopi. Tokrat so šolarji na počitnicah uživali kar dvanajst dni, ki so jih preživeli vsak po svoje. V šoli jih zdaj čaka zaključek prvega ocenjevalnega obdobja, nato se bodo že februarja odpravili na enotedenske zimske počitnice.

Šolarji so pred novoletnimi počitnicami v šolske klopi zadnjič sedli v torek, 24. decembra. Sledila sta dva praznična dneva, božič ter dan samostojnosti in enotnosti. Na počitnicah pa so bili tudi v zadnjih dneh starega leta, ki sta jim sledila še dva praznična dneva, 1. in 2. januar. Šolska vrata so ostala zaprta tudi prvi delovni dan novega leta, 3. januarja, ki jim ga ne bo treba nadomeščati.

Po koncu novoletnih počitnic šolarji zdaj zaključujejo prvo ocenjevalno obdobje, ko prejmejo tudi obvestila o učnem uspehu. Prvo od dveh ocenjevalnih obdobij se po pravilniku o šolskem koledarju v osnovnih šolah zaključi 31. januarja, v srednjih šolah pa 15. januarja.

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času tako imenovanih krompirjevih počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.

Na zimske počitnice se bodo 17. februarja odpravili najprej učenci in dijaki iz zahodne in osrednje Slovenije, v tednu od 24. do 28. februarja pa še učenci in dijaki iz jugovzhodnega dela države.

Še prej, 14. in 15. februarja, bosta na srednjih šolah in fakultetah informativna dneva, ki bosta mladim v pomoč pri odločanju o nadaljnjem izobraževanju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar