EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.11.2019

Kutnarjeva bo slovesno prevzela dolžnosti rektorice Univerze na Primorskem

Koper, 25. novembra (STA) - V dvorani sv. Frančiška v Kopru bo dosedanji rektor Univerze na Primorskem (UP) Dragan Marušič predal rektorske časti in dolžnosti novoizvoljeni rektorici Klavdiji Kutnar. Kutnarjeva, ki je bila kot edina kandidatka izvoljena maja letos, je štiriletni mandat uradno nastopila v soboto.

Za dosedanjo dekanjo fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Kutnarjevo je na volitvah konec maja svoj glas oddalo 371 volilnih upravičencev.

Kutnarjevo so za rektorico predlagali senati fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, pedagoške fakultete in fakultete za vede o zdravju ter Znanstveni svet Univerze na Primorskem Inštituta Andrej Marušič, podprli pa sta jo še fakulteta za humanistične študije in fakulteta za turistične študije - Turistica.

Bodoča rektorica je v svojem programu izpostavila raziskovalno in pedagoško odličnost. Ob tem je poudarila nujnost še bolj učinkovitega povezovanja z gospodarstvom, predvsem pa okrepitev prednosti, ki jih ima univerza v primerjavi s preostalimi v Sloveniji. Napovedala je še, da se bo zavzela tudi za reševanje prostorske stiske oziroma za zagotavljanje infrastrukturne podpore, s čimer se bodo lahko še izboljšali prostorski pogoji za delo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar