EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.11.2019

V Mariboru sejem poklicev in izobraževanja

Maribor, 13. novembra (STA) - V Mariboru znova prirejajo Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja, da bi pomagali mladim pri njihovem odločanju za poklic. Danes je namenjen osnovnošolcem, v petek pa srednješolcem. Obakrat bo prizorišče v športni dvorani Lukna.

Dogodek prireja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ), Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma ter Športnimi objekti Maribor.

"Mladim, ki nadaljujejo izobraževanje v srednješolskih izobraževalnih programih, njihovim staršem, skrbnikom in svetovalnim delavcem želimo predstaviti možnosti, pa tudi pasti pri izbirah na kariernem področju," sporočajo organizatorji.

Posebno pozornost namenjajo deficitarnim poklicem v Mariboru in širši regiji. "Mladi zelo zgodaj sprejemajo pomembne karierne odločitve in prav je, da pri tem sledijo svojim željam, tudi če te ne morejo biti povsem usklajene z obstoječimi ali predvidenimi potrebami na trgu dela. Vendar pa je pri tem toliko bolj pomembno, da pridobijo prave informacije in se uspejo v danih okoliščinah čim bolje prilagoditi," pravijo na mariborski občini.

Karierni sejem bo danes odprt od 8. do 19. ure, v petek pa od 8. do 15. ure.

Danes pričakujejo najmanj 2000 obiskovalcev, in sicer dopoldne predvsem organizirane skupine iz 39 osnovnih šol iz Maribora in širše okolice, popoldne pa tudi starše z otroki. "Namen kariernega sejma je, da mladim, ki bodo kmalu sprejemali pomembne odločitve o tem, v kateri poklic se usmeriti in za katero šolo se odločiti, ponudimo zares uporabne, praktične informacije," pravijo na mariborski občini.

Med drugim bodo imeli učenci na sejmu možnost neposrednega stika z delodajalci, ki nudijo možnost opravljanja prakse in zaposlujejo. Na sejmu bo 81 razstavnih enot, na katerih se bo predstavilo 47 podjetij, srednjih šol, mladinskih centrov in organizacij za podporo mladim s posebnimi potrebami. V programu Živa knjižnica pa bodo predstavili 15 poklicev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar