EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.7.2019

V Osnovni šoli Koprivnica med počitnicami gradijo prizidek

Krško, 20. julija (STA) - V Koprivnici v Občini Krško so po junijskem podpisu pogodbe o gradnji prizidka in rekonstrukciji tamkajšnje devetletne osnovne šole s počitnicami stekla gradbena dela. Izvajalci želijo namreč čim več hrupnih del opraviti med šolskimi počitnicami, nato pa se lotiti še drugih manj zvočno obremenjujočih. Prizidek naj bi sicer zgradili do konca leta.

Krški župan Miran Stanko je ob podpisu pogodbe povedal, da bo naložba v prenovo šole, ki jo občina pokrila sama, v celoti stala približno 900.000 evrov, od tega bosta prizidek in nova kuhinja stala nekaj več kot 650.000 evrov.

Gre sicer za nadaljevanje leta 2015 začete prenove Osnovne šole Koprivnica. To so začeli z delno energetsko sanacijo šolske stavbe, tamkajšnjega otroškega vrtca in telovadnice, v nadaljevanju pa bodo letos zgradili prizidek s skupaj 270 kvadratnimi metri dodatnih površin.

V prizidku bo prostor za novo kuhinjo, dve učilnici in knjižnico, ki zdaj deluje v predelku šolskega hodnika, ter za kotlovnico. Kotlovnica bo stala približno 170.000 evrov. Po zadnjih občinskih podatkih nameravajo celotno prenovo končati do septembra prihodnje leto.

Stanko je še dodal, da je leta 2016 končana energetska sanacija telovadnice in otroškega vrtca pri koprivniški osnovni šoli stala nekaj več kot 310.000 evrov, 85 odstotkov tega naložbenega denarja pa je občina dobila iz evropskega kohezijskega sklada. Razliko je pokrila sama.

Po podatkih krške občine je omenjena energetska sanacija obsegala prenovo pročelij, strehe, stavbnega pohištva, izolacijo temeljev in zunanjo ureditev, od navedene vsote pa so nekaj več kot 290.000 evrov namenili za gradbena dela.

Ravnatelj Osnovne šole Koprivnica Jože Ivačič je povedal, da je pouk te devetletke v zadnjem šolskem letu obiskovalo 95 učencev, trioddelčni otroški vrtec pa 45 otrok. Število njihovih šolarjev se sicer zadnja leta nekoliko krepi. V šoli je redno zaposlenih 12 strokovnih delavcev, sodelujejo tudi s šolskim kadrom okoliških osnovnih šol, Kozje, Brestanica in Senovo.

Delovanje koprivniške devetletke sicer ni ogroženo, res pa je, je še dejal Ivačič, da imajo na višji osnovnošolski stopnji kombinirani oddelek oz. razred. Koprivniško osnovno šolo so sicer ustanovili pred nekaj več kot 150 leti, njeno zdajšnjo stavbo so postavili leta 1974.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar