EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.7.2019

V Žužemberku odprtje novozgrajenega otroškega vrtca

Žužemberk, 13. julija (STA) - V Žužemberku bodo v okviru praznovanja občinskega praznika danes ob 11. uri odprli novozgrajeni osrednji občinski otroški vrtec Sonček. Naložba je stala 3,1 milijona evrov, približno 570.000 evrov bo občina zanjo dobila iz Eko sklada. Otroci se bodo v novi vrtec vselili z novim šolskim letom, so na žužemberški občini povedali za STA.

Po podatkih žužemberške občine gre za leseno montažno novogradnjo, s katero so po letu gradnje nadomestili leta 1976 zgrajeno, večkrat dograjeno, prenavljano, pretesno in odsluženo montažno stavbo.

Stari trioddelčni zastareli in energijsko potratni vrtec na Jurčičevi ulici so porušili, na njegovem mestu pa zgradili novo, energetsko varčnejšo zgradbo z devet oddelki v dveh nadstropjih. V novem otroškem vrtcu bodo združili vse štiri žužemberške, pred njegovo gradnjo na štirih mestih delujoče skupine, hkrati so v njem zgradili in opremili skupno kuhinjo za vse vrtčevske oddelke.

Novi sodobno opremljeni otroški vrtec ima večje igralne površine, ki jih je občina še v mandatu prejšnjega občinskega vodstva zagotovila z dokupom dela sosednjega zemljišča. Za nemoteno varstvo otrok med gradnjo pa so poskrbeli tako, da so dva oddelka namestili v Osnovni šoli Žužemberk, en oddelek pa gostuje v podružnični osnovni šoli na Dvoru.

Ob vrtcu nameravajo zgraditi še dodatna parkirišča, naložbo vanje pa so ocenili na dodatnih približno 120.000 evrov, so še pristavili na žužemberški občini.

Ravnateljica žužemberške osnovne šole z vrtcem Mira Kovač je za medije navedla, da bo v novi vrtec Sonček oz. v tamkajšnjo enoto Jurček v novem šolskem letu vključenih 136, v enoto Medo na Dvoru pa 76 vrtičkarjev.

Pristavila je, da naj bi z novim letom v novem vrtcu oz. v njegovi enoti Jurček začel delovati še deveti oddelek, ki bo postopno do največ 14 otrok sprejemal otroke, ki bodo dosegli 11-mesečni starostni pogoj za vstop v vrtec. Do konca novega šolskega leta na bi tako vrtčevsko enoto v Žužemberku obiskovalo skupaj 150 otrok.

Kot je Kovačeva povedala ob lanski vzidavi temeljnega kamna, se suhokranjska Občina Žužemberk hitro razvija tudi v demografskem pogledu, v tamkajšnji osnovni šoli pa je število šolarjev med letoma 2013 in 2018 naraslo za približno 90.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar