EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.7.2019

Danes znani rezultati splošne mature

Ljubljana, 11. julija (STA) - Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v spomladanskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Celosten pogled na rezultate splošne in poklicne mature 2019 bodo sicer na novinarski konferenci predstavili minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo ter pristojni na Državnem izpitnem centru.

Na spomladanski rok splošne mature se je prijavilo 6343 kandidatov (lani 6356) iz 84 šol, ki so maturo opravljali iz 33 različnih predmetov. S preskusi so začeli v začetku maja s pisanjem eseja iz materinščine. Konec maja so pisali izpit iz angleščine in drugi del izpita iz maternega jezika. Do sredine junija so potekali pisni izpiti iz preostalih predmetov, v drugi polovici junija pa ustni izpiti.

Z uspehom na splošni maturi bodo dijake seznanili na šolah danes. Na isti dan si bodo od 7. ure lahko pogledali svoje rezultate pri posameznih predmetih s pomočjo šifre tudi na spletu.

Prijavljeni na poklicno maturo so pisni izpit iz materinščine pisali 29. maja, iz tujih jezikov in matematike pa v prvi polovici junija. Sredi junija so pisali pisni izpit iz drugega predmeta in slovenščine kot drugega jezika.

V drugi polovici junija so potekali ustni izpiti in izpit iz četrtega predmeta, kjer so lahko v skladu z izobraževalnim programom izbirali med izdelkom oziroma storitvijo in zagovorom ali izpitnim nastopom in zagovorom. Z dosežki so bili seznanjeni v petek.

K spomladanskemu izpitnemu roku poklicne mature se je sicer prijavilo 10.391 kandidatov (lani 10.393) iz 142 srednjih šol in drugih izobraževalnih organizacij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar