EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.3.2019

Dijaki se bodo pomerili v znanju iz programiranja in algoritmov

Ljubljana, 23. marca (STA) - Na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko se bo danes dvesto dijakov in dijakinj na državnem tekmovanju pomerilo v znanju programiranja in algoritmov, so sporočili s fakultete. Poleg tega se bodo pomerili še v izdelavi spletnih aplikacij. Najboljši se bodo uvrstili na srednjeevropsko računalniško olimpijado julija na Slovaškem.

Tekmovalci iz cele Slovenije se bodo pomerili v znanju računalništva in informatike v eni izmed treh težavnostnih skupin, kjer je prva skupina primerna za začetnike v programiranju, tretja pa zahteva sposobnost izdelave delujočega programa za zastavljen problem.

V Sloveniji tekmovanje organizira računalniško združenje ACM Slovenija v sodelovanju z univerzami v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem ter Institutom Jožef Stefan in IEEE Slovenija.

Andrej Brodnik s fakultete verjame, da to tekmovanje na mlade deluje kot spodbuda k poglobljenemu udejstvovanju na različnih področjih računalništva in informatike, kar bo odlična podlaga za njihovo priključitev k eni najhitreje rastočih vej gospodarstva.

Na fakulteti za računalništvo in informatiko so v okviru projekta Napoj v sodelovanju z združenjem ACM po njegovih besedah organizirali celoletne priprave za udeležbo na mednarodnih olimpijadah v računalništvu in informatiki, rezultat na državnem tekmovanju pa bo štel pri izbiri udeležencev.

Razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj in nagrad bo ob 18. uri v veliki predavalnici Instituta Jožef Stefan.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar