EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.3.2019

Na ministrstvu za izobraževanje o priložnostih vesoljskih raziskav

Ljubljana, 15. marca (STA) - Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bo danes v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo dogodek o priložnostih vesoljskih raziskav, namenjen raziskovalcem, ki bi se želeli prijaviti na razpise Evropske vesoljske agencije (Esa) ali programa Obzorje 2020.

V uvodu v dogodek z naslovom Priložnosti vesoljskih raziskav - Esa in Obzorje 2020 bosta udeležence nagovorila državna sekretarja z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer in gospodarskega ministrstva Aleš Cantarutti.

Osrednje nagovore oziroma predstavitve priložnosti bodo pripravili vodja programa SciSpacE (Znanost v vesoljskem okolju) pri Esi Thu Jennifer Ngo-Anh in njena sodelavca Sylvie Espinasse in Stephen Airey.

Kot so v napovedi dogodka zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, namerava Evropa že tako obsežna sredstva za razvoj vesoljskih zmogljivosti v prihodnje še okrepiti.

"Ker so možnosti in priložnosti raziskovalnega dela na tem hitro razvijajočem se področju velike, je namen dogodka podati čim več informacij ter okrepiti vlogo Slovenije v raziskovalnih in inovacijskih projektih, ki so na voljo," so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar