EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.3.2019

Danes znani rezultati zimskega roka poklicne mature

Ljubljana, 04. marca (STA) - Šole bodo danes kandidate seznanile z uspehom na zimskem izpitnem roku poklicne mature. K zimskemu roku poklicne mature se je prijavilo 1311 kandidatov iz 128 srednjih šol in organizacij za izobraževanje odraslih.

Pisni izpit iz slovenščine oziroma italijanščine ali madžarščine na dvojezičnih območjih so kandidati pisali 1. februarja, izpit iz drugega predmeta pa so opravljali 4. februarja.

Poklicna matura vsako leto poteka v treh rokih - spomladanskem, jesenskem in zimskem, in sicer iz štirih predmetov.

Pogoj za opravljanje mature je zaključen 4. letnik srednjega strokovnega izobraževanja, 2. letnik poklicno-tehniškega izobraževanja, 4. letnik gimnazije (in so hkrati opravili poklicni tečaj) ali opravljen mojstrski izpit.

Z opravljeno poklicno maturo kandidat pridobi srednjo strokovno izobrazbo. Tak kandidat lahko študij nadaljuje na višjih in visokih strokovnih šolah. Če pa želi nadaljevati študij na univerzi, mora opraviti še izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Vpisa na univerzitetni študij z opravljeno poklicno maturo sicer ne omogočajo vsi univerzitetni študijski programi, ga pa omogoča velika večina.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar